OM OSS OG VÅRE HUNDER

Kennel Cunard er oppdretter av Australian Cobberdogs.

Vi er en familie med tre hjemmeboende barn , nå 10, 12 og 20 år gamle, og holder til på Nesodden rett utenfor Oslo. 

Her bor vi helt nede ved sjøen på 5 mål tomt hvor både valper og egne hunder storkoser seg. 

Vi har 4 cobberjenter selv, og elsker virkelig denne hundetypen.  

Vi har alle en stor interesse for dyr – og Stig Håvard har tidligere vært både bonde og drevet jakt med sine fuglehunder.

Nå er han ferdig med jaktlivet og vi trives alle godt med cobberdogen som i første rekke er en familiehund.

«De kan ikke brukes til noe som helst» sier Stig Håvard spøkefullt, overgangen fra jakthund til kosehund har vært god, og disse hundene har en helt annen ro enn en jakthund f.eks  

Cobberdogen kan absolutt brukes til mye og i tillegg til å være familiens beste venn er de ofte terapihunder f.eks.  

Her på Nesodden har vi nesten daglig rådyr i hagen, og da peller rådyrene med sitt og hundene med sitt. Vi har heller ikke inngjerdet tomt , men hundene løper løs i hagen og holder seg nært oss.

Vi har nå rundt 10 kull i året hjemme i huset vårt. Valpene blir født på et eget valperom i huset – hvor de får sine første uker sammen med mammaen sin – helt i ro og fred for alle andre.

Vi er sammen med dem døgnet rundt og sover også i samme rom for å følge utviklingen og også holde mammaen med selskap.

Fra valpene er ca 4 uker flytter de ned i 1 etg sammen med resten av familien slik at de sosialiseres og blir vant til alle familie-aktiviteter og -lyder. Vi elsker denne hundetypen, nettopp fordi den er en fantastisk familiehund og tar del i alle våre familieaktiviteter.

Jeg selv (mamma i huset) er i tillegg allergiker og trodde egentlig ikke vi kunne ha hund i det hele tatt da jeg reagerer med kløe og pustevansker normalt.

Med våre 4 cobberjenter og valper her hjemme kjenner jeg ingenting, og bruker ingen medisiner. Helt fantastisk.

Poengterer dog at det er viktig for enhver å sjekke ut. Hundene er med oss på smått og stort både i hverdagen og på ferier. De blir gjerne med både på fotballtrening og i stallen og selvfølgelig på både små og lengre turer. Ring oss gjerne for en cobberprat eller send oss en melding.

Vi driver forresten også en nettbutikk med barneklær;   https://www.samsofie.no/ , en nettbutikk med design og interiør; https://www.designstjerner.no/ og en liten nettbutikk med kontorstæsj for private ; https://www.pennogpapir.no/

Skroll til toppen