Sansetur / snusetur

Å gå en sansetur er virkelig noe vi anbefaler alle med cobberdoger å gjøre.   Det skaper ro og gir hundene mye.  De bruker sansene og blir slitne av turen. 
Det er en kontrast til det å gå fint i bånd – og noe hunden setter stor pris på.  Dere som har fulgt oss en stund har garantert hørt meg prate om det på instastories. 
Hva mener vi med sansetur ? 
Jo – rett og slett en tur hvor hunden får litt friere tøyler og får mulighet til å utforske lukter og lyder den møter på sin vei. Jeg går alltid med langt bånd – minst 3 meter slik at hunden får lov til å utforske det som er i nærheten. Litt avhengig av hvor vi går kan 100 meter i terrenget plutselig ta ganske mye lenger tid enn normalt.  
Sussi er vel kanskje den av våre hunder som aller mest elsker slike turer og hun kan bruke lang tid på å snuse på en stubbe. Så tripper hun tvers over stien for å snuse på noen kvister eller busker. 

Hun får selv velge tempoet og jeg følger henne – ikke motsatt.  Alt er relativt , vi skal jo fra A til B , så jeg leder jo vei – men hun får bruke den tiden hun vil og kan snuse seg fram .  Kanskje graver hun litt – bare for å få fram luktene og undersøke ting enda nærmere, av og til tisser hun en skvett også – for å etterlate sin lukt der.  Hun får anledning til å sjekke ut og jeg stresser ikke , men sanser litt jeg også  – deilig i en hektisk hverdag. 
Underveis stopper vi kanskje også opp et sted , setter oss på en benk ,og ser på livet.  Kanskje på et torg med fullt av liv – eller på et svaberg ved sjøen og bare ser på havet og bølgene.   
Begge deler gir mening for Sussi – og meg. Det å sitte i ro og studere er fin lærdom og noe hun også blir sliten av. 

Prøv du også !

La gjerne mobilen være hjemme – og lær av hunden din, observer hva han/hun gjør.  
Ikke stress – hunden kan gjerne stå på samme sted og snuse i både 30 sek og et minutt. Ikke mas ved å rykke i båndet – men la den lukte seg ferdig før dere rusler videre. 

Det blir jo et veldig rolig tempo  – men godt for kroppen det også , og det er tydelig at hundene setter pris på det. Og … jeg tar jo hvertfall turen for at de skal få en fin dag !

 

3 hendelser på “Sansetur / snusetur”

  1. Dette opplever vi også er kjempe positivt. Langt bånd, har flere meter og Mia går på kryss og tvers på stien, inn og ut av kratt. Hun snuser mye i perioder. Hun føler en veldig frihet med disse turene og føler nok hun er helt løs. Får noen raptuser og det er gøy

  2. Monica Støtterud

    Hei🤗Jeg har et spørsmål. Stemmer det at cobberdog har to forskjellige typer pels? I så fall hvilken er mest allergivennlig? Mvh Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen